• خطاهای   شناختی

    خطاهای شناختی

  • علامت افسردگی در کودک

    علامت افسردگی در کودک

  • تاثیر آموزش سبک زندگی بر افسردگی

    تاثیر آموزش سبک زندگی بر افسردگی

  • سبک دلبستگی و مکانیسمهای دفاعی در اختلال شخصیت مرزی

    سبک دلبستگی و مکانیسمهای دفاعی در اختلال شخصیت مرزی

  • اضطراب و ترس

    اضطراب و ترس

  • ناخن جویدن

    ناخن جویدن

  • پیشبینی طلاق عاطفی

    پیشبینی طلاق عاطفی

  • راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش چهارم)

    راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش چهارم)

  • راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش سوم)

    راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش سوم)

  • راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش دوم)

    راه حلهای مهار کودکان بیش فعال (بخش دوم)

روانشناسی کامپیوتر

پست شماره 696
روانشناسی کامپیوتر

برای اولین بار در تاریخ بشر محققان موفق شدند سیگنالی را از مغز یک دانشمند هندی مستقیما به مغز سه نفر در فرانسه ارسال نمایند.

این تحقیق به کمک دانشمندانی از دانشگاه هاروارد،و همچنین با کمک دانشمندان علوم اعصاب اسرائیل،بارسلونا و فرانسه انجام شده است.

 

این ارتباط از طریق اینترنت انجام شده و سیگنال های مغزی فردی که در هند قرار داشته مستقیما به مغز افرادی در فرانسه ارسال شده است.

برای انجام این مطالعه اطلاعات مغزی فرستنده به کدهایی تبدیل شدند و از طریق اینترنت به مغز فرد دیگری در فرانسه ارسال شدند و فرد گیرنده قادر به شناسایی این کدها و تبدیل آنها با اطلاعات خام اولیه بود.

 

البته فعلا اطلاعات رد و بدل شده بسیار ساده بوده اند اما پژوهشگران امیدوارند این شروع راهی باشد برای ایجاد روش های جدید تبادل اطلاعات.

به نظر می رسد با پیشرفت دانش،کم کم حرف زدن قدیمی میشود و انسان ها با روش هایی غیر از تکلم با یکدیگر ارتباط برقرار خواهند نمود.

کلینیک آلومینا

محققان دریافتند افرادی که دارای نگرش مثبت هستند، بیشتر در فعالیتهای متنوع وارد می‌شوند. این در حالیست که افرادی که بیزار هستند، کارهای کمتری را در ساعات کاریشان انجام می‌دهند.

 

شرکت‌کنندگان در دو پژوهش همه فعالیتهای خود را در یک دوره یک هفته‌ای گزارش داده و همچنین یک معیار سنجش نگرش را نیز پاسخ دادند.

 

افراد بد خلق و حسود و افراد خوش خلق تفاوتی در میزان زمان انجام فعالیت‌هایشان در طول یک هفته قائل نشدند بلکه فقط تا حدی در تعداد فعالیتها با هم متفاوت بودند.

 

ممکن است افراد بد خلق و حسود کمتر فعال نشان بدهند چرا که کارهای کمتری در مقایسه با افراد با نگرش مثبت انجام می‌دهند.

 

اما آنها همچنین ممکن است متمرکزتر نیز شناخته شوند چرا که زمان بیشتری را بر روی وظایف کمتر صرف می‌کنند.

 

یافته‌های این تحقیق ممکن است پیامدهایی برای درک توسعه مهارتها و تخصص داشته باشند. برای مثال خوش‌خلق‌ها ممکن است با یک رویکرد همه‌کاره و هیچ کاره در زندگی کنار بیایند و زمان کمتری را در طیف گسترده‌ای از فعالیتهای صرف کنند. این امر بدان معنی است که آنها هیچگاه نمی‌توانند در یک حوزه متخصص شوند.

 

در مقابل، هنگامی که بدخلقها فعالیت مطلوب خود را می‌یابند، ممکن است زمان بیشتری را بر روی آن گذرانده و مهارت بیشتری در آن پیدا کنند.

منبع:کانون

کلید «خاموش/روشن» مغز کشف شد!

محققان دانشگاه جورج واشنگتن موفق به کشف یک کلید «خاموش/روشن» در مغز شده‌اند که می‌تواند انسان ها را بیهوش یا هوشیار کند. 

محققان با مطالعه یک بیمار مبتلا به صرع دریافتند پالس های الکتریکی یک بخش خاص در موارد مکرر باعث به خواب رفتن وی می شود.توقف تحریک مغزی این بیمار باعث بیرون آمدن وی از وضعیت نباتی شد و هیچ خاطره ای برای بیمار از این وضعیت باقی نمانده بود.

توضیحات بیشتر / دانلود

بر اساس مطالعه جدید، احساس قدرتمندبودن موجب پس‌انداز بخش اعظم حقوق افراد می‌شود.

 

 در پنج مطالعه‌ای که در این زمینه انجام شد، افرادی که از آن‌ها خواسته شد روی یک صندلی بلند بنشینند، در مقایسه با افرادی که در یک صندلی کم‌ارتفاع نشسته بودند، صرفه‌جوتر بودند.

 

«امیلی گاربینسکی» و «جنیفر آکر» از دانشگاه استنفورد به همراه «آن-کاترین کلس» از دانشگاه تیلبورگ، به دنبال بررسی این موضوع بودند که آیا تصمیم به پس‌اندازکردن یا پس‌اندازنکردن تحت تاثیر احساس اشخاص حین چنین تصمیم‌گیری قرار می‌گیرد یا خیر.

 

در آزمایش‌های انجام‌شده، این محققان دریافتند زمانی که اشخاص احساس قدرت بیشتری می‌کنند، میزان پولی که برای آینده پس‌انداز می‌کنند، افزایش می‌یابد.

 

در یکی از مطالعات، از تعدادی از شرکت‌کنندگان خواسته شد روی یک صندلی بلند بنشینند تا احساس قدرتمندبودن بکنند و از دیگران نیز خواسته شد برای این که احساس قدرت کمتری داشته باشند، روی یک صندلی کم‌ارتفاع بنشینند.

توضیحات بیشتر / دانلود

آثار لبخند

پست شماره 642

به گزارش همیاری ایران دانشمندان دانشگاه مریلند که نتایج یافته‌های خود را در کنگره کاردیولوژی اروپا در پاریس ارائه کردند نشان دادند تاثیرات مثبتی که خندیدن بر روی شریان‌ها می‌گذارد، برابر با فواید فعالیت‌های جسمی و داروهای استاتین است.


این تحقیقات نشان می‌دهد که برای کسب این فواید حداقل باید 15 دقیقه در روز خندید.
این محققان به منظور دستیابی به این نتایج، وضعیت اندوتیال (پوشش داخلی رگ‌های خونی) را در گروهی از افراد قبل و بعد از تماشای یک نمایش سرگرم‌کننده و خنده دار و یک نمایش غم انگیز با هم مقایسه کردند.


نتایج این مشاهدات حاکی از آن است که خنده موجب انبساط رگ‌های خونی حداکثر تا سقف 50 درصد می‌شود. این انبساط رگ‌ها در پیشگیری از انقباض شریانی، سکته و ایست قلبی نقش مهمی ایفا می‌کند.

  • تاریخ ارسال : چهارشنبه 24 اردیبهشت 1393
  • موضوعات : اخبار روانشناسی ,
  • بازدید : 281 مشاهده

تحقیقات انجام شده توسط Kiecolt-Glaser و همکارانش نشان می دهد که استرس لزوما سیستم ایمنی را سرکوب نمی کند بلکه مانع از پاسخگویی مناسب بدن به عفونتها می شود.

گزارش کامل تحقیق انجام شده

حقیقات اخیر روانشناسان دانشگاه ایالتی میشیگان نشان می دهد که منفی نگری یا مثبت اندیشی مربوط به نحوه اتصالات نرون های مغز است.

 

این اولین باری است که محققان نشانگری در مغز یافته اند که حاکی از تفاوت اتصال سیستم اعصاب در افراد منفی نگر و مثبت اندیش است.
پیش از این تصور می شد که اراده انسان مهمترین عامل در نحوه نگرش اوست؛ ولی این تحقیقات نشان می دهد که ساختار مغزی نقش عمده ای در تفکر انسان دارد و انسان ها به دوسته منفی نگر و مثبت اندیش تقسیم بندی می شوند.

در این تحقیقات 71 داوطلب خانم مورد بررسی قرار گرفتند. به این داوطلبان تصاویر ناراحت کننده ای نشان داده شد و خواسته شد تا در مورد آن مثبت فکر کنند. به طور همزمان فعالیت ذهنی داوطلبان ثبت می شد.

توضیحات بیشتر / دانلود

عده ای از پژوهشگران دانشگاه استنفورد اعلام کرده اند که انسانها در حال از دست دادن عواطف و هوش هیجانی خود هستند.

ار آنجایی که ژنها مغز ما را توانمند کرده اند در حال آسیب پذیری در برابر جهش ها می باشند به طوری که دیگر نیاز مبرمی به استفاده از توان مغزی و هوش احساس نمی شود زیرا فناوری جای آن را گرفته است.

دکتر جرالد کرابتری مجری این تحقیقات می گوید: رشد توانایی های هوشی ما ( هوش عاطفی و هیجانی ) و بهینه سازی هزاران ژن مرتبط با هوش احتمالا در گروه های انسانی پیش از آنکه اجداد ما آفریقا را ترک کنند روی داده است.

در این محیط، هوش برای زنده ماندن بسیار حیاتی بوده است و احتمالا یک اقدام انتخابی با فشار بسیار زیاد بر روی ژنها تلقی می شده که توسعه هوش لازم و ضروری بوده از این رو موجب افزایش هوش انسانی شده اند.

اما از آن زمان به بعد ظاهرا توانایی هوشی انسان افزایش نیافت و روند نزولی به خود گرفت.

توضیحات بیشتر / دانلود
  • تاریخ ارسال : چهارشنبه 13 فروردین 1393
  • موضوعات : اخبار روانشناسی ,
  • بازدید : 285 مشاهده

محققان دانشگاه تورنتو در تلاش برای حل معمای دلیل فراموش شدن خاطرات سال‌های ابتدایی زندگی توسط انسان که زیگموند فروید آنرا فراموشی کودکی نامیده، رشد سریع سلولهای حافظه انسان را مقصر دانسته‌اند.

 

به گفته این محققان، رشد سریع این سلولها در سالهای ابتدایی زندگی بدین معنی است که ارتباطات اصلی بین سلولهای موجود تخریب می‌شوند و در نتیجه بازیابی حافظه ذخیره شده در آنها غیرممکن خواهد شد.

 

بر اساس این پژوهش که در نشست عصب‌شناسی کانادا ارائه شد، این یافته‌ها می‌تواند دلیل اینکه بچه‌ها تنها تا چند هفته یا چند ماه بعد از وقوع یک رویداد مانند جشن تولد آنرا بیاد می‌آورند را توضیح دهد.

 

در مقابل، ارتباطات درون مغز بچه‌های با سن بالاتر و بزرگسالان از ثبات بیشتری برخوردار بوده که منجر به ذخیره کامل حافظه در آنها می‌شود.

این نظریه از سوی پل فرانکلند و شینا جوسلین، زن و شوهر دانشمندی از دانشگاه تورنتو ارائه شده که نشان دادند ارتقای تولید سلول در مرکز حافظه موشهای بالغ باعث می‌شود که راحت‌تر فراموش کنند.

 

آنها همچنین دریافتند که بچه موش‌هایی که دارای سلول‌های حافظه مانند کودکان عادی نبودند از حافظه بهتری برخوردار بودند.

توضیحات بیشتر / دانلود

طبق آمار منتشر شده از دفتر اطلاعات آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال در سال 1391 در هر ساعت 103 مورد ازدواج پیش آمده که در مقابل آن در هر ساعت 16 طلاق ثبت شده است.

براساس آمارهای بین المللی کشورمان در رتبه چهارم طلاق جهان قرار دارد.

 

 

استانهای اردبیل، خراسان شمالی و زنجان به ترتیب دارای بیشترین آمار ازدواج بوده و استانهای تهران، البرز و سمنان نیز کمترین نرخ ثبت ازدواج را به خود اختصاص داده اند.

 

در مقابل،استانهای البرز، تهران و خراسان رضوی دارای بیشترین و استانهای سیستان و بلوچستان، ایلام و یزد دارای کمترین نرخ ثبت طلاق بوده است.

 

 

در ۸ماهه نخست امسال ۵۰.۹درصد از طلاق‌ها مربوط به ۶استان خراسان رضوی، خوزستان، قم، سمنان، بوشهر و اصفهان بوده است.


بر اساس آمار سازمان ثبت احوال ایران، آمار ازدواج در شش ماهه نخست سال جاری، نسبت به مدت مشابه آن در سال گذشته ۱.۹ درصد کاهش و آمار طلاق نیز ۱۳.۳ درصد افزایش یافته است.

آمار نشان می‌دهد که بیشترین طلاق ثبت شده مردان مربوط به گروه سنی ۲۹-۲۵ سال با ۱۸ هزار و ۸۶۰ مورد و بیشترین طلاق ثبت شده زنان در گروه سنی ۲۹-۲۵ سال نیز ۱۷ هزار و ۵۱ مورد بوده است.

 

 

قابل توجه افرادی که اردبیل را رکورد شکن طلاق کشور در سال 91 می دانند بدانند که قضیه را برعکس متوجه شده اند.اردبیل رکورد شکن ازدواج در کشور می باشد نه طلاق و قابل توجه مسؤلین استانی که این میزان ازدواج برای بیمه شدن در برابر طلاق نیاز به آموزشهای پیشگیری کننده در سطح فراگیر و بلند مدت دارد.

فراخوان بنیاد خیریه کودکان اتیسم برای کارگاه سان رایز

 

کارگاه آموزشی Son-Rise به‌ منظور رشد آگاهی و ارتقاء قابلیت توان ارتباطی افرادی که با کودکان مبتلا به اختلال اُتیسم زندگی یا کار می‌کنند،توسط بنیاد خیریه کودکان اتیسم برگزار می‌گردد.

هر یک از علاقمندان به شرکت و حضور در کارگاه، لازم است مراتب تمایل خود را تا روز دوشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۲ بامعرفی، نام و نام خانوادگی و شماره تماس به یکی از طرق زیر اعلام کنند.

۱ - ارتباط با تلفن شماره ۸۸۹۳۵۰۲۰ بنیاد خیریه کودکان اُتیسم.

۲- ارسال پیامک ( معرفی، نام و نام خانوادگی وشماره تماس)به شماره‌های ۰۹۱۲۴۲۴۶۵۹۸ و ۰۹۱۲۲۹۵۱۸۱۵

۳ - ارسال نامه ( معرفی، نام و نام خانوادگی و شماره تماس) به نشانی اینترنتی info@autismcharity.ir

زمان: پنجشنبه ۸ اسفند‌ماه ۱۳۹۲ ازساعت ۱۵ تا ۱۸

مکان: مؤسسه خیریه توان‌بخشی معلولین ذهنی تهران‌، به آدرس‌: خیابان دکتر شریعتی ،بالاتر از پل صدر ، بعد از باشگاه شهید چمران ، پلاک ۱۷۱۷ تلفن:۲۲۲۰۸۷۵۰

 

دانشمندان از ابداع یک شیوه ی درمانی برای درمان خاطرات بد و وحشتناک در افراد خبر داده اند.

دانشمندان در یک تحقیق جدیدی پی برده اند که می توانند از جریان الکتریکی برای پاک کردن خاطرات بد و منفی در افراد استفاده کنند.

 گفتنی است: براساس پژوهش های این روش که ECT نام دارد در گذشته برای درمان افسردگی حاد و برخی از انواع جنون ها مورد استفاده قرار می گرفت.

 

 

 بررسی ها نشان می دهند، با استفاده از این روش دانشمندان پس از دادن بیهوشی عمومی به بیماری می توانند با عبور دادن جریان الکتریکی خاطرات بد را از ذهن پاک کنند این درمان به ویژه برای پاک کردم خاطرات و ترس های ناشی از موانع و حوادث می توانند مورد استفاده قرار گیرد.

 گروهی از دانشمندان معتقد هستند که در این روش به دلیل تغییر جریان خون ازمغز خاطرات منفی پاک می شوند و گروهی دیگر معتقد هستند که ترشح مواد شیمیایی خاص در مغز باعث پاک شدن خاطرات بد می شود.

 تحقیقات بالینی بر روی این روش همچنان ادامه دارد.

درگذشت دکتر محمود ایروانی _ نقل از: امیر عسگری

 

جامعه بزرگ روان شناسی کشور دکترمحمود ایروانی پیشکسوت روان شناسی ،  استاد فقید دانشگاه تهران و عضو سازمان نظام روان شناسی و مشاوره و کمیسیون روان شناسی صنعتی سازمانی را در روز سه شنبه 22بهمن 1392 از دست داد.

به راستی دکتر محمود ایروانی یکی از مهربانترین، صمیمی‌ترین و حامی‌ترین اساتیدی بود که در طول زندگی تحصیلی‌ام داشته‌ام. زندگی علمی دکتر ایروانی بیشتر اوقات در آزمایشگاه روان‌شناسی می‌گذشت؛ آزمایشگاه‌هایی که با خون دل و زحمت فراوان تاسیس کرده بود و سعی داشت که دانشجویان را با اهمیت موضوع تجربی بودن علم روان‌شناسی آشنا کند.

این روزها، آزمایشگاه‌های روان‌شناسی دانشگاه تهران، رودهن و کرج مملو از دستگاه‌ها و ابزارهایی است که خاطرات زیادی از استاد را برایمان تازه می‌کنند. او در ظاهر مردی شاد، گرم، خوش برخورد و فعال بود، اما در باطن غم از دست دادن دخترش پریسا همیشه با او بود.

یکبار در آزمایشگاه دانشکده روان‌شناسی کرج دیدم که استاد خیلی سرحال نیستند، جویای احوال شدم، گفتند: "نزدیک سالگرد پریسا است؛ زندگی برای من و همسرم بعد از مرگ دخترم همیشه با غصه و رنج می‌گذرد".
با این همه درد و غم فقدان فرزند، استاد کتاب‌های زیادی را تالیف و ترجمه کردند و صدها پایان نامه را راهنمایی نمودند و همیشه در کنگره‌ها، جلسات و هم‌اندیشی‌ها حضور فعال داشتند.

توضیحات بیشتر / دانلود

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، محققان حاضر در این مطالعه بر این باورند درک بهتر چگونگی ارزیابی مغز انسان از زمان، هنگام اتخاذ تصمیم‌ها، نشان می‌دهد چگونه کارکردهای نادرست نواحی خاصی از مغز تصمیم‌گیری‌ را برای افراد مبتلا به اختلال‌های عصبی مانند اسکیزوفرنی یا اشخاص با آسیب‌های مغزی، دشوارتر می‌کند.

 

محقق ارشد این مطالعه به نام رضا شادمهر، پروفسور مهندسی زیست‌پزشکی و علوم اعصاب دانشگاه جانز هاپکینز و تیمش به دنبال درک دلیل تمایل تعدادی از افراد برای انتظارکشیدن و عدم وجود چنین تمایلی در دیگران بودند.

 

تیم شادمهر در این پروژه از حرکات بسیار ساده چشم موسوم به «ساکادها» استفاده کرد.

 

ساکادها حرکاتی هستند که چشم‌ها به هنگام تمرکز روی یک مولفه و سپس مولفه‌ دیگر، انجام می‌دهند.

 

شادمهر گفت: ساکادها احتمالا سریع‌ترین حرکات بدن هستند و ظرف چند میلی‌ثانیه رخ می‌دهند.

 

ساکادهای انسانی در دوران نوجوانی سریع‌ترین حرکات را دارند و با بالارفتن سن، حرکتشان کند می‌شود.

 

در تحقیقات پیشین، این دانشمند ایرانی و تیم علمی‌اش نشان داده بودند سرعتی که افراد با آن حرکت می‌کنند، می‌تواند انعکاسی از شیوه محاسبات مغز در مورد زمان باشد.

 

در مطالعه کنونی، تیم وی به دنبال آزمایش این ایده بود که تفاوت‌ در چگونگی حرکت سوژه‌های حاضر در آزمایشات آن‌ها، بازتابی از تفاوت‌ در چگونگی ارزیابی آن‌ها از زمان است.

محققان دانشگاه کالیفرنیا ناحیه‌ای در مغز را کشف کرده‌اند که میزان اضطراب انسان را کنترل می‌کند. این دانشمندان مدعی‌اند می‌توان این ناحیه‌ را با داروهایی هدف قرار داد که ظرف یک دهه منجر به ارائه درمان‌های کارآمدتر شوند.

مطالعات پیشین با موضوع اضطراب در مغز بر «آمیگدال» متمرکز می‌شدند که این ناحیه نقش مهمی را در ایجاد ترس ایفا می‌کند. با این حال، تیم تحقیقاتی موسسه فناوری کالیفرنیا (کالتک) ناحیه متفاوتی موسوم به «سپتوم جانبی» (LS) را یافته‌ است که سرنخ‌هایی را در مورد چگونگی پردازش اضطراب توسط مغز در اختیار می‌گذارد.

تیم علمی با آزمایش‌ بر روی موش‌ها، مدار عصبی را یافت که LS را با ساختارهای مغزی مرتبط می‌کند و این ساختارها مستقیما بر اضطراب اثر می‌گذارند.دانشمندان در این مطالعه از تکنیک optogenetics استفاده کردند؛ این رویکرد از نور برای کنترل فعالیت عصبی بهره می‌برد و به طور مصنوعی عصب‌های خاصی را فعال می‌کند که وضعیتی از اضطراب را برای بیش از نیم‌ساعت ایجاد می‌کنند.

پیش‌تر تصور می‌شد LS به عنوان ترمزی برای اضطراب عمل می‌کند، اما مطالعه جدید نشان داد این ناحیه در واقع، چنین وضعیتی را تشدید می‌کنند. دانشمندان به بررسی ناحیه مزبور به منظور درک بهتر نقش آن در کنترل اضطراب ادامه خواهند داد.

 speech_difficulties.jpg بسیاری از کودکان دارای لکنت زبان هستند ؛ از این مساله والدین و به خصوص خود کودک ناراحت است . چه راه کاری برای این موضوع باید اندیشید؟

این اختلال گفتاری که معمولاً بین سنین ۲ تا ۷ سالگی آغاز می‌شود، به‌ صورت‌های متنوعی بروز می‌کند اما در همه‌ی آن‌ها، نوعی اختلال غیر ارادی در ریتم و روانیِ کلام دیده ‌می‌شود. شیوع آن در پسران، سه تا چهار برابر دختران است؛ درصورتی‌که پدری مبتلا به لکنت باشد،۲۰‌درصد فرزندان پسر و ۱۰‌درصد فرزندان دختر نیز مبتلا خواهند شد.

 

معمولاً لکنت به ‌یک‌باره اتفاق نمی‌افتد، بلکه در عرض چند هفته تا چند ماه و به ‌تدریج شکل‌ می‌گیرد. این افراد، هنگام صحبت دچار مکث‌ها، کشیدن‌ها یا تکرارهای غیرارادی کلمات می‌شوند و گاهی برای پرهیز از قطع کلام، کلماتی غیر از آن‌چه قصد بیان آن را داشته‌اند، جایگزین‌می‌کنند. برخی مبتلایان ممکن‌است موقع حرف‌زدن، حرکات اضافی در بدن (تیک)، تغییر شکل‌هایی در صورت و یا پلک‌زدن‌های مکرر نیز داشته باشند. مبتلایان به لکنت، اغلب برای پیش‌گیری از قطع کلام و بیان سریع موضوع، با سرعت بالایی حرف‌می‌زنند که همین امر، موجب تشدید لکنت می‌گردد. مجموعه‌ی این علایم، برای‌شان تنش‌زا و آزاردهنده است و همین تنش، لکنت را تشدید می‌کند.

توضیحات بیشتر / دانلود
اطلاعیه آزمون کارشناسی ارشد 93 وزارت بهداشت _ قابل توجه داوطلبان ارشد روانشناسی بالینی

 

دکتر پورکاظمی در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته رشته‌های پزشکی سال 93 از روز شنبه از طریق سایت مرکز سنجش به نشانی www.sanjeshp.ir آغاز می‌شود و تا سوم اسفند ادامه دارد.

درضمن دفترچه های اطلاعیه های مختلف این آزمون در سایت مرکز سنجش پزشکی با نشانی ذکر شده جهت دانلود قرار گرفته است.

 

جزئیات آزمون ارشد پزشکی
آزمون کارشناسی ارشد پزشکی 93 به صورت همزمان در 30 مرکز استان برگزار خواهد شد که شامل تمام استان‌ها به غیر از استان البرز به دلیل نزدیکی به تهران می‌شود.

 

شرط مدرک در آزمون ارشد پزشکی
رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی همچنین با اشاره به محدودیت‌ شرکت داوطلبان گروه‌های آموزشی مختلف و فارغ‌التحصیلان وزارت علوم در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته پزشکی خاطرنشان کرد: برخلاف مصوبه شورای عالی وزارت علوم که داوطلبان از هر رشته‌ای می‌توانند در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته هر کدام از رشته‌ها شرکت کنند، وزارت بهداشت در این زمینه محدودیت‌هایی را در نظر گرفته است. 

 

 

توضیحات بیشتر / دانلود
طراحی آزمون برای ارزیابی توانایی های شناختی در زمان کم

 

دانشمندان نوعی آزمون را برای ارزیابی توانایی‌های شناختی در کمتر از 15 دقیقه طراحی کرده‌اند.

محققان دانشگاه ایالتی اوهایو، سهولت و عملی‌ بودن این آزمون را که «SAGE» نام دارد، برای غربالگری تعداد زیادی از افراد تأیید کرده‌اند. آنها از افراد مختلف خواستند آزمونی ساده و خودکار را برای غربالگری از دست‌دادن توانایی شناختی اولیه یا زوال عقل انجام دهند و 1047 سوژه،‌ این آزمون قلم و کاغذ را انجام دادند که از آن میان، 24 درصد مبتلا به اختلال شناختی بودند. پرسش‌های مطرح‌ شده در آزمون از فعالیت‌های ساده مانند نوشتن تاریخ شروع می‌شود و به سؤال‌های پیچیده‌تر مانند میزان تغییر مورد نیاز به هنگام خرید می‌رسد.
سوال‌های دیگر پاسخ دقیقی ندارند مانند این که "یک در بطری‌ بازکن و یک چکش چه قدر به هم شباهت دارند؟" بیماران می‌توانند چنین آزمونی را در خانه نیز انجام دهند و نتایج را با پزشک خود برای کمک به شناسایی علائم آغازین مباحث شناختی مانند زوال عقلی زودرس یا بیماری آلزایمر به اشتراک بگذارند. محققان حاضر در این مطالعه بر این باورند، اغلب اوقات پزشکان نمی‌توانند نارسایی‌های شناختی ظریف را طی ملاقات‌های مکرر در مطب تشخیص دهند.
«داگلاس شاره» که به همراه همکارانش این آزمون را طراحی کرده‌اند، گفت: ما دریافتیم این آزمون به خوبی با آزمون شناختی دقیق مرتبط است و چنانچه بتوانیم با استفاده از آن تغییر شناختی را زود شناسایی کنیم، می‌توانیم درمان‌های بالقوه را بسیار زودتر از زمان معمول آغاز کنیم.
پزشکان می‌توانند چنین آزمونی را در مورد بیمارانشان به طور مکرر انجام دهند و با تشخیص هر نوع تغییری در توانایی‌های شناختی‌شان، به سرعت وارد عمل شوند.
جزئیات این مطالعه در Neuropsychiatry and Clinical Neurosciences منتشر شد.

منبع: ایسنا

کوزه فروید شکست

پست شماره 354
کوزه عتیقه حاوی خاکستر جسد «زیگموند فروید»، روانشناس و نظریه‌پرداز معروف حین سرقت شبانه شکسته شد.
به گزارش بی.بی.سی، سارقانی که قصد داشتند کوزه دو هزار و 300 ساله دربردارنده خاکستر باقی‌مانده از «زیگموند فروید»، پدر علم روانشناسی و همسرش «مارتا بارنیز» را بدزدند، موجب شکسته شدن این اثر تاریخی شدند.
این کوزه که قدمت آن به 300 سال پیش از میلاد می‌رسید، در مرده‌سوزخانه‌ای واقع در شمال لندن نگه‌داری می‌شد.
ظرفی که اکنون تقریبا از دست‌رفته، از جمله آثار یونان باستان و از مجموعه عتیقه‌های شخصی زیگموند فروید بود. این کوزه پس از درگذشت فروید 83 ساله در 1939 و سوزانده شدن جسدش در «گلدرز گرین»، در معرض دید عموم قرار گرفت.
زمانی که همسر او در سال 1951 درگذشت، خاکستر او هم به باقی‌مانده جسد فروید اضافه شد. این کوزه هم، مانند کاناپه‌ معروف فروید، هدیه‌ای بود از طرف یکی از مراجعه‌کنندگان این روانشناس معروف. شاهزاده «ماری بوناپارت» نواده ناپلئون که از علاقه‌ی وافر فروید به هنر یونان باستان مطلع بود، این گلدان را به او بخشیده بود. بناپارت که خود بعدها روانشناس شد، به فروید و خانواده‌اش کمک کرد تا در سال 1938 از نیروهای نازی فرار و وین را ترک کنند.
رییس خانه‌موزه فروید و کارآگاه مخصوص این پرونده، این اقدام را به شدت محکوم کردند و از بابت شکسته شدن چنین یادگاری‌ ارزشمندی ابراز تأسف کردند.
به گفته کارکنان مرده‌سوزخانه «گولدرز گرین»، کوزه فروید به شدت آسیب دیده و باید به محل امنی منتقل شود.
خاکستر اجساد شخصیت‌های بزرگی چون «برام استوکر» خالق رمان «دراکولا»، «انید بلاتیون» نویسنده معروف، «کینگزلی ایمیس»، «آنا پاولووا» بالرین مشهور، «مارک بولان» ستاره موسیقی راک، «نویل شبرلین» نخست‌وزیر سابق انگلیس، «جو اورتون» نمایشنامه‌نویس، «پیتر سلر» و «سید جیمز» از بازیگران معروف سینما، در این مکان نگه‌داری می‌شود. 
منبع: خبرگزاری ایسنا
کشف ترکیب دارویی ضدافسردگی پس از سکته توسط محقق جوان ایرانی

 

پژوهشگر جوان ایرانی موفق به ابداع یک ترکیب دارویی برای درمان افسردگی پس از سکته شد.

افسردگی پس از سکته یکی از متداول‌ترین اختلالات نوروسایکوتیکی است که پس از استروکایسکمیک ایجاد و بیش از یک سوم بیماران، طی سال اول پس از سکته بدان مبتلا می‌شوند. این عارضه منجر به افزایش مرگ ومیر،استرس اکسایشی، بیخوابی، ناامیدی،احساس عدم لذت، اختلالات روانشناختی و ناتوانی‌های جنسی دربیماران می‌شود.
پروتکل‌های درمانی مبتنی بر درمان با داروهای ضدافسردگی از وقوع رفتارهای شبه افسردگی در مراحل ابتدایی افسردگی پس از سکته جلوگیری و نیز درمان طولانی مدت بااین داروها بدلیل اثرمفیدشان برفازهای مختلف بهبودی مانند فعالیتهای روزانه،فعالیتهای حرکتی،ناامیدی،احساس عدم لذت و عملکردهای روانشناختی واجرایی، منجربه افزایش مدت زمان زنده ماندن شود.
به تازگی برخی ترکیبات سنتزی با منشأ طبیعی برای درمان بیماری‌های روانشناختی از جمله افسردگی با سلکتیویتی بالا در مهار گیرندهMAO-A و اثرات جانبی پایین به کار گرفته شده‌اند. اکنون سید فاضل نبوی، محقق مرکز بیوتکنولوژی کاربردی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله در تحقیقی تحت عنوان «بررسی اثر ضدافسردگی مشتقات 2،3- دیهیدرو و اگزوایزوآپورفین در موش مبتلا به افسردگی پس از سکته» موفق به ابداع یک ترکیب جدید از مشتقات 2 و 3 «دیهیدرو» و «اگزوایزوآپورفین» برای درمان افسردگی پس از سکته شده است.

بقیه در ادامه مطلب ...

توضیحات بیشتر / دانلود

به روایت کانون،نتایج مطالعات جدید نشان می‌دهد، افراد دو زبانه 4.5 سال دیرتر از افراد تک زبانه به بیماری زوال عقل مبتلا می‌شوند که این مسأله در مورد افراد بی‌سواد نیز صدق می‌کند. تحقیقات قبلی نشان می‌دهد، استفاده از دو یا چند زبان مختلف به توسعه بهتر توانایی‌های عملکرد اجرایی و انجام کارهای نیازمند تمرکز منجر می‌شود.

این مطالعه بزرگترین تحقیق در خصوص تأخیر زوال عقل در افراد دو زبانه و نخستین پژوهشی است که نشان می‌دهد، سطح تحصیلات به تنهایی نقش موثری در پیشگیری از زوال عقل ایفا نمی‌کند.

در این مطالعه ویژگی‌های سن، جنسیت، شغل و وضعیت زندگی شهری و روستایی 648 فرد مبتلا به زوال عقل مورد بررسی قرار گرفت که 391 نفر از آنها دو زبانه بودند.

این مطالعه در منطقه حیدرآباد هند انجام شد؛ مهاجران این منطقه زبان مادری را به یک فرهنگ جدید منتقل کرده‌اند. اغلب ساکنان این منطقه دست کم دو زبانه هستند و از زبان‌های تلوگو و داخینی (Dakhini) به شکل غیر رسمی و هندی و انگلیسی به شکل رسمی استفاده می‌کنند.


نتایج مطالعات صورت گرفته نشان می دهد، فرد چند زبانه از هیچ مزیت اضافی از صحبت کردن به زبان‌های سوم و بیشتر بهره‌مند نمی شود.

همچنین میانگین سن بروز زوال عقل در افراد تک زبانه 61.1 سالگی عنوان شده که این نرخ در افراد دو زبانه 65.6 سالگی است. نتایج این مطالعه در مجله Neurology منتشر شده است.

تغییر روش و آزمون های ارزیابی سلامت روان دانشجویان

 

مریم کریمی رئیس دفتر مرکزی مشاوره وزارت بهداشت از تغییر آزمون های ارزیابی سلامت روان دانشجویان خبر داد و گفت: از سال آینده تحصیلی تمام دانشجویان ورودی دانشگاهها تحت ارزیابی وضعیت سلامت روان در ابعاد رفتارهای پرخطر، اختلالات شخصیتی، خودآسیب رسان و گرایش به اعتیاد قرار می گیرند.

وی در گفتگو با مهر افزود: معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت متولی سلامت دانشجویان به صورت عام و ادارات مشاوره دانشگاهها و دفتر مرکزی مشاوره وزارت بهداشت وضعیت سلامت روان دانشجویان را ارتقای می بخشند. از همین رو هر ساله ورودی های جدید دانشگاهها تحت غربالگری سلامت روان قرار می گیرند.

وی خاطرنشان کرد: دانشجویان ورودی سال تحصیلی جدید که از مهرماه وارد می شوند پس از اینکه مدتی با فضای دانشگاهها آشنا شدند در آبان ماه در طرح سنجش سلامت روان ارزیابی می شوند. کریمی اظهار داشت: تاکنون سعی می کردیم از تست غربالگری GHQ برای بررسی سلامت روان دانشجویان استفاده کنیم که هر زمان تست دانشجو در نقطه ای قرار گیرد که نشان دهد مشکل دارد او را به مراکز مشاوره می فرستیم تا وضعیت وی بهبود یابد.

بقیه مطلب در ادامه ...

توضیحات بیشتر / دانلود

محققان با بررسی میزان استفاده دانشجویان ۲۲-۱۸ ساله از تلفن همراه دریافتند که اگرچه تلفن همراه باعث ارتباط بیشتر افراد با یکدیگر می شود،اما به دلیل اینکه اغلب افراد احساس می کنند که باید همیشه با اطافیان خود در ارتباط باشند دچار اضطراب می شوند.

 

جدیدترین تحقیقات صورت گرفته در دانشگاه کنت ایالت اوهایو نشان می دهد که استفاده مداوم از تلفن همراه باعث تشدید استرس می شود.این در حالی است که برخی از افراد نمی توانند ارتباط خود را با شبکه های اجتماعی قطع کنند و همچنین بعضی از آنها در طول روز مشغول ارسال پیام های متنی هستند که به نوبه خود می تواند استرس ایجاد کند.

گفتنی است که در زندگی چنین افرادی زمانی برای تنهایی وجود ندارد،در حالی که سلامت روانی نیاز به اندکی تنهایی،نگاه به درون،پرداختن به وقایع زندگی و بهبود یافتن از عوامل استرس آفرین روزانه دارد.

منبع خبر ظهور 12

دانشمندان آمریکایی می گویند هنگام ترسیدن حس بویایی فعال تر می شود و در این هنگام سوراخ های بینی به عنوان سیستم هشدار دهنده اولیه عمل می کنند.

 

آنها معتقد هستند که سلول های حسی حتی قبل از ارسال پیام ترس به مغز، بوها را با ترس پیوند می دهند. این در حالی است که احساس ما به عنوان علائم هشداردهنده در موقعیت های خطرناک عمل می کند.

متخصصان اعصاب می گویند به دلیل اینکه اعصاب بویایی در نزدیکی منطقه آمیگدال و هیپوکامپ واقع شده اند و از آنجایی که این اعصاب با حافظه حسی در ارتباط هستند، می توان گفت که بوها یادآور خاطرات هستند. بنابراین هر چیزی را که فرد هنگام ترسیدن بو کند به خاطرات او پیوند زده می شود و هر جا که آن بو را حس کند، احساس ترس به سراغ او می آید.

منبع خبر:ظهور 12

ویتامین ضد افسردگی

پست شماره 295

ویتامین دیدکتر ای شروود براون، استاد روانشناسی مرکز پزشکی دانشگاه جنوب غربی تگزاس در دالاس در این مطالعه تاکید کرد: تاکنون می‌دانستیم که کاهش ویتامین D در بدن احتمال بروز طیفی از بیماری‌های مختلف مثل بیماری‌های قلبی و عروقی و مشکلات نورولوژیک را افزایش می‌دهد اما در این آزمایش جدید به طور خاص معلوم شد که کاهش این ویتامین نقش مهمی در تشدید علائم افسردگی دارد.

به گزارش خبرگزاربی یونایتدپرس، دکتر براون پس از بررسی نتایج آزمایشات روی ۱۲ هزار و ۶۰۰ شرکت کننده بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ میلادی وجود این رابطه را تایید کرده است.

شرح این آزمایشات در نشریه دستاوردهای مایوکلینیک منتشر شده است.


در تحقیق دیگری محققان دریافته‌اند که ویتامین D می‌تواند با افسردگی به ویژه در دوران یائسگی مقابله کند.دوره‌ یائسگی دوره‌ای از زندگی زنان است که به دلیل تغییرات هورمونی در بدن علایم مختلفی از جمله افسردگی بروز می کند.

برای بررسی ارتباط بین ویتامین D و افسردگی، محققان ۸۱۱۸۹ زن بین ۵۰ تا ۷۹ سال را به مدت ۳  سال مورد مطالعه قرار دادند. نتایج نشان داد آن دسته از زنان یائسه‌ای که تغذیه سرشار از ویتامین D دارند در مقایسه با زنان یائسه دیگر، کمتر دچار افسردگی می‌شوند.

توضیحات بیشتر / دانلود
مواد غذایی توصیه شده برای شب امتحان!

 

خوراکی ها و تنقلات زیادی وجود دارند که در شرایط بحرانی که نیاز دارید مغزتان بهتر عمل کند سبب می شوند تا قدرت مغزیتان افزایش یابد.
دکتر پیام فرهبخش متخصص تغذیه در گفتگو با  باشگاه خبرنگاران گفت: شب امتحان به دلیل اینکه فعالیت مغزی زیاد می‌شود مغز احتیاج به موادی دارد تا عملکردش افزایش یابد.
وی افزود: در شب امتحان بهترین میان وعده بعد از شام یک لیوان شیر به همراه یک قاشق عسل است زیرا شیر اسید آمینه‌ای دارد که استرس را کم می‌کند. مصرف متناسب پروتئین ها که بهترین آن تخم مرغ است ، اگر پروتئین به حد متعادل مصرف شود باعث اضافه بار کلیوی نمی‌شود.
وی گفت: مصرف میوه‌های تازه که خاصیت آنتی اکسیدانی دارد در شب امتحان بسیار توصیه می‌شود. همچنین مصرف عسل در روز امتحان به دلیل اینکه قندش به سرعت در دسترس خون قرار می گیرد بسیار مناسب است.
دکتر فرهبخش در پایان خاطر نشان کرد: از مصرف چربی‌ها که یک حالت خمودگی و کسلی ایجاد میکند در ایام امتحانات جداً خود داری کنید.

 

طبق گفته مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیشترین مراجعه دانشجویان به مرکز مشاوره ، موردهای "اضطراب" و "افسردگی" است.
دکتر کرمانی رنجبر مسئول مرکز مشاوره دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: بیشتر مراجعات دانشجویان در دو سال اخیر به مرکز مشاوره دانشگاه "اضطراب "و "افسردگی" است که علت آن مولتی فاکتوریال است . در واقع دانشجویی دوره‌ای است که افراد با تغییراتی در زندگی همچون دوری از خانواده و ورود به فضای جدید، گرفتن یکسری مسئولیت‌ها و غیره مواجه هستند.
وی با بیان اینکه اگر دانشجویان این دوره را خوب مدیریت نکنند و روش‌های مقابله با آن را ندانند دچار افسردگی خواهند شد عنوان کرد: بیشتر این دانشجویان ، خوابگاهی و اکثریت دختر و مجرد هستند.

کرمانی رنجبر ادامه داد: ما در این مرکز خدمات گوناگونی همچون برگزاری کارگاه‌های مختلف مهارت زندگی، پیشگیری از اعتیاد در آگاه‌سازی و راه‌های مقابله با آن، برگزاری کارگاه برای اساتید به منظور آگاه سازی نسبت به مسائل دانشجویان، مشاوره فردی، روان درمانی، دارودرمانی، مشاوره تحصیلی و مددکاری به دانشجویان ارائه می‌دهیم.
وی در پایان به برگزاری کارگاه‌های آموزشی به صورت سالانه برای والدین دانشجویان اشاره و خاطرنشان کرد: استقبال والدین ما بسیار چشمگیر بوده و حضور آنها نشان دهنده اهمیت و همکاری خوب آنها با دانشگاه است.

  سرگيجه می‌تواند از علائم آسيب گوش ميانی و يا مشکلات بينايی باشد اما در بيشتر موارد اين مشکل ريشه در اختلال فرآيند مغزی تبديل ورودی گوش ميانی و تاثير بصری چشم از ادراک آنچه می‌بينيم دارد.

  در اين تحقيق، پژوهشگران جانز هاپکينز، هشت فرد سالم را در اتاقی تاريک قرار دادند و آنها جهت خطوط روشن صفحه تصوير را با استفاده از چرخش به راست - چپ نشان دادند.

  امير خردمند، محقق اين تحقيق و استاد مغز و اعصاب دانشکده پزشکی دانشگاه جانز هاپکينز اظهار کرد: مغز روش‌های شگفت‌انگيزی برای درک مکان ما در فضا دارد، اگرچه ما در مکانی تاريک، قائم و يا زاويه‌دار بايستيم و اطراف خود را نبينيم.

  بعد از اين مرحله افراد تحت تحريک مغناطيسی ترانس کرانيال( TMS ) قرار گرفتند. TMS جريان الکترومغناطيسی به قشر جداری راست مغز، قسمتی از مغز است که با پيامدهای آسيب مغزی در سکته و مشکلات تعادلی ارتباط دارد. اين قسمت با ايستادن قائم نيز مرتبط است.

  در اين تحقيق، 600 پالس الکترومغناطيس در40 ثانيه به شرکت‌کنندگان انتقال داده‌ شد. بعد از گذشت 40 ثانيه دوم از افراد دوباره درخواست شد جهت خطوط نمايش داده شده در صفحه تصوير را مشخص کنند. گزارش هر فرد از احساس ايستادن خود دقيقا بعد از TMS تغيير کرد.

  خردمند در ادامه افزود: اگر ما بتوانيم با استفاده از TMS در افراد سالم ايستادن قائم را تغيير دهيم، ممکن است با استفاده از TMS اختلال تعادل در افراد مبتلا به سرگيجه و گم‌گشتگی فضايی را با ثابت نگه‌داشتن آنان در فضا درمان کنيم.

  نتايج اين تحقيق در نشريه Oxford Journals Cerebral Cortex منتشر شده‌ است.

کشف عامل خوانش پریشی (Dyslexia)

 

خوانش پریشی، یا دیسلکسیا (Dyslexia) یک اصطلاح وسیع برای تشریح معلولیت آموزشی است. این معلولیت موجب اختلال در روان خوانی و یا درک مطلب می شود. این ناتوانی می تواند خود را به شکل مشکل در رابطه با رمز گشایی، برنامه نویسی، املا، مهارت شنوایی، حافظه کوتاه مدت و یا نام گذاری سریع آشکار کند.
به گزارش ایرنا از پایگاه خبری یونایتدپرس، بارت بواتس روانشناس بالینی دانشگاه لون در بلژیک و همکارانش از 45 بزرگسال شامل 23 نفر مبتلا به خوانش پریشی و 22 نفر بدون این ناتوانی خواستند از میان انواع صداهای مختلف، صداهایی را که نامحسوس تر بود، تشخیص دهند.

سپس با استفاده از تشدید تصویربرداری مغناطیسی عملکردی، مغز آن ها را مورد بررسی قرار دادند و نقشه ارتباطات پیچیده آن را ساختند. نتایج این مطالعه که در نشریه ساینس (Science) منتشر شده است، نشان می دهد هر دو گروه به دقت قادر به تشخیص صداها بوده اند؛ اما گروه مبتلا به ناتوانی خوانش پریشی بسیار آهسته تر این کار را انجام می دهند.

بقیه در ادامه مطلب ...

توضیحات بیشتر / دانلود
شیوع اختلال سوء مصرف مواد مخدر در مردان 13 برابر زنان

 

به گزارش روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر، دکتر سید عباس متولیان در نشست علمی پژوهشی با عنوان «شیوع اختلالات مصرف مواد در ایران» گفت: در ایران شیوه بررسی شیوع اختلالات مصرف مواد همیشه مورد چالش بوده است که در این مطالعه برای اولین بار شیوع این اختلالات به صورت کشوری و به روش خانه به خانه مورد بررسی قرار گرفته اند.

وی افزود: این مطالعه بخشی از پیمایش ملی سلامت روان است که بر روی 7 هزار و 886 نفر در سالهای 89 و 90 انجام شد و یکی از اهداف اصلی آن نیز بررسی شیوع اختلالات مصرف مواد در جمعیت 15 تا 64 ساله بوده است.

به ادامه مطلب مراجعه کنید ...

 

توضیحات بیشتر / دانلود
درمان آسیب های مغزی به وسیله پروتز ابداعی متخصصان ایرانی

 

محققان ایرانی با همکاری دانشمندان دانشگاه کیس‌وسترن رزرو و مرکز پزشکی دانشگاه کانزاس، عملکرد مغز موش‌های مبتلا به آسیب مغزی را با پروتز ابداعی خود احیا کردند.

پدرام محسنی، میثم آذین و دیگر همکارانشان امیدوارند ابزار آنها به سرعت و در حجم بالا بتواند عملکرد بیمار را پس از آسیب‌ مغزی ارتقا دهد. پروتز جدید «رابط مغز- ماشین- مغز» نام دارد و نوعی سیستم میکروالکترونیک حلقه‌بسته است. این سامانه، سیگنال‌های دریافتی بخشی از مغز را ضبط کرده، آنها را بصورت فوری پردازش و سپس آسیب را با شبیه‌سازی بخش دوم مغزی که ارتباطش را با بخش اول از دست داده، ترمیم می‌کند.

پدرام محسنی، استاد مهندسی برق و علوم رایانه دانشگاه کیس‌وسترن رزرو به عنوان سازنده این پروتز مغزی معرفی شده است. وی و همکارانش دریافتند با استفاده از یک پروتز عصبی حلقه‌بسته، ترمیم آسیب مغزی امکان‌پذیر است. تیم محسنی این پروتز را در مدلهای موش مبتلا به آسیب مغزی در حالت گرفتن غذا در آزمایشگاه راندولف نودو آزمایش کردند.  نودو که استاد فیزیولوژی منسجم و مولکولی دانشگاه کانزاس است، پس از نقشه‌برداری از مغز موش‌ها ، مدلی را طراحی کرد که در آن ارتباط بخش‌های قدامی و عقبی مغز که اندام جلویی موش را کنترل می‌کردند، قطع شده بود.

رابط مغز-ماشین-مغز سیگنال‌هایی را تقویت می‌کند که پتانسیل کنش عصبی نام دارند و توسط نورونی‌های موجود در بخش قدامی تولید می‌شوند. یک الگوریتم این سیگنال‌ها را که به عنوان فعالیت سنبله مغزی ثبت‌ شده‌اند، از یکدیگر جدا می‌کند. با کشف هر سنبله، ریزتراشه پالس جریان الکتریکی را برای تحریک نورون‌های موجود در بخش عقبی مغز ارسال کرده و این دو ناحیه مغز را به صورت مصنوعی به یکدیگر مرتبط می‌کند.

دو هفته پس از کاشت پروتز و فعالیت مداوم آن ، مدل‌های موشی که از سیستم حلقه‌بسته استفاده کردند، بخش عمده‌ای از عملکرد موتوری گرفتن تکه‌های غذا که در اثر آسیب مغزی از دست رفته بود، را بازیافتند.

محسنی و تیمش به مطالعات نظام‌مند بیشتری جهت شناسایی رخدادهایی در مغز نیاز دارند که به بازیابی این عملکردها منجر می‌شود. جزئیات این مطالعه در مجله مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم منتشر می‌شود.

منبع : ایسنا

 

پژوهشگران سوئیسی سیستمی ژنتیکی طراحی کرده‌اند که با لذت بردن فعال می‌شود و در بدن فرد دارو آزاد می‌کند.

آنها معتقدند این سیستم راه‌ تازه‌ای را در درمان ناخودآگاهانه بسیاری از بیماری‌ها از جمله فشار خون و دیابت باز می‌کند، به عبارت دیگر بیمار بدون آنکه متوجه شود دارو در بدنش آزاد می‌شود.


آنها با استفاده از سیستم پاداش مغز، از احساس لذت و رضایت برای پایین آوردن فشارخون موش‌‌ها استفاده کردند.

مغز همه پستانداران برای اینکه قسمت های دیگر بدن را آگاه کند که نیازهایشان را برطرف کنند، از یک سیستم پیام‌رسانی ویژه استفاده می‌کند.


به این ترتیب که پس از برطرف شدن گرسنگی، برآورده شدن نیاز جنسی، گوش کردن به موسیقی و بسیاری از نیازهای دیگر، مغز با ترشح هورمونی به نام دوپامین پاداش می‌دهد.


اما اگر فرد برای برآوردن این نیازها مقاومت کند ، مغز با کاستن از ترشح دوپامین، در واقع فرد را تنبیه می‌کند.

یکی از وظایف این هورمون ایجاد احساس لذت و شادی است. اما یکی دیگر از تاثیرات این هورمون این است که فشار خون را تنظیم می‌کند.

توضیح روش در ادامه مطلب...

توضیحات بیشتر / دانلود

بررسی آموزش در سطح جهان که از سوی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه صورت گرفته، نشان می‌دهد که دانش آموزان کشورهای آسیایی در ریاضیات ،علوم و خواندن، رده های اول را به خود اختصاص داده‌اند.


گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه که بعد از بررسی سطح آموزش یک میلیون دانش آموز پانزده ساله در شصت و پنج کشور جهان تهیه شده است، نشان می‌دهد که دانش آموزان شهر شانگهای چین در علوم و ریاضیات جایگاه اول و بعد از آن سنگاپور، هنگ کنگ، تایوان و کره جنوبی به ترتیب در جایگاه های دوم تا پنجم قرارگرفته‌اند.


از میان کشورهای اروپایی تنها فنلاند توانسته است در رشته علوم در بین پنج کشور رده اول قرارگیرد.

دانش آموزان بریتانیا درجه متوسط را به دست آورده‌اند. این در حالی است که بریتانیا بودجه زیادی صرف آموزش می‌کند.

بنا به گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، موفق ترین کشورها در زمینه کیفیت آموزشی کشورهایی بودند که تلاش زیادی برای بالابردن سطح معلومات کودکان محروم انجام می‌دهند.


بنا به گفته اندریاس شلایشر، رئیس برنامه آزمایش های آموزشی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه، شانگهای برنامه های درازمدتی برای بهبود وضع آموزشی دارد زیرا که کیفیت آموزش را از عوامل مهم تغییر در وضع اقتصادی می‌داند.


به گفته او در چین، عموما آموزش، کلید موفقیت در نظر گرفته می شود.

اندریاس شلایشر هم چنین به مقام بالای آموزگاران در چین اشاره می کند که باعث می شود بتوانند از نفوذ خود برای بالابردن کیفیت آموزشی دانش آموزان استفاده کنند.

آمورگاران مرتبا با والدین در تماس هستند تا دانش آموزان پیشرفت داشته باشند.

تحقیق سازمان همکاری اقتصادی و توسعه هر سه سال یک بار انجام می گیرد.

ترانس کراینال (rtms) چیست ؟

 

به گزارش باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران به تازگی نوعی درمان منحصر به فرد برای کمک به بیمارانی که به پرخوری مبتلا هستند، پیدا کرده‌اند که در نوع خود بی‌نظیر است و از طریق امواج مغناطیسی نوعی تنظیم مجدد مغزی برای کمک به افزایش خود کنترلی در بیماران ایجاد می‌شود.
گفتنی است، این روش درمانی جدید برای درمان افسردگی و همینطور پرخوری در افراد می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. بررسی‌ها نشان می‌دهد، این نوع تحریک مکرر مغناطیسی که ترانس کراینال نامیده می‌شود، شامل قرار دادن یک سیم پیچ مغناطیسی بر روی پوست سر فرد بیمار و استفاده از آن برای مدارهای الکتریکی مغز است.

براساس نتایج به دست آمده، تقریبا نیمی از افراد درمان شده، کاهش قابل توجهی در علائم را از خود نشان داده‌اند. این نوع روش درمان برای ۳ الی ۶ ماه می‌تواند در بدن فرد بیمار ماندگاری داشته باشد.

دانشمندان امیدوار به استفاده از این روش برای کمک به درمان اختلال عصبی بی‌اشتهایی و پرخوری شدید در بیماران هستند. افراد داوطلبی که مورد انجام این آزمایش به مدت ۵ بار در هفته به مدت ۴ ماه قرار گرفتند، بعد از آن علائم کاهش در اشتها را از خود نشان داده‌اند.
این روش که به اختصار rtms نیز نامیده می‌شود، برای انجام، نیاز به کادر پزشکی و مشاوره دقیق و کنترل‌های پزشکی دارد.

 

سلامت معنوی

پست شماره 233
سلامت معنوی

 

دکتر فریدون عزیزی، رئیس نخستین همایش سلامت معنوی اظهار داشت: برخورداری از سلامت معنوی با کاهش چشمگیر افسردگی و اضطراب در افراد ارتباط نزدیکی دارد.
رئیس نخستین همایش سلامت معنوی گفت: سلامت معنوی به عنوان بعد چهارم سلامت مورد قبول سازمان جهانی بهداشت کشورهای عضو آن قرار گرفته است اما تبیین مفاهیم و به کارگیری این بعد سلامت نیازمند تلاش بیشتری در جوامع مختلف است.
معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: ارتقای سلامت معنوی در افراد باعث کاهش انحرافات اجتماعی، اعتیاد، جنایت، طلاق و جدایی می‌شود و تأثیر آن بر سلامت روان بیشتر از سلامت جسم است.


در این زمینه روابط عمومی و امور بین‌الملل فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد: نخستین همایش سلامت معنوی به همت فرهنگستان علوم پزشکی ایران در تاریخ 20 و 21 آذر در تالار امام خمینی (ره) دانشگاه شهید بهشتی برگزار می شود.

منبع : فارس نیوز

جهان هفت میلیارد جمعیت دارد که هر روز بر تعداد آن افزوده می شود. بسیاری نگران این موضوع هستند که کاهش منابع و فضای زندگی برای این جمعیت به معضلی بزرگ بدل شود. هانس راسلینگ، استاد دانشگاه در سوئد، معقتقد است زمان آن رسیده که نگاهی دقیقتر به جهان اطراف خود و امکانات آن بیاندازیم.

او مجموعه پرسش هایی "برای سنجش میزان ناآگاهی" ارائه کرده که وقتی در ماه مه سال جاری میلادی از ۱۰۰۰ شرکت کننده بریتانیایی پرسیده شد، نتایج آن نشان داد که به گفته آقای راسلینگ، "آنها کمتر از شامپانزه ها درباره جهان اطرافشان آگاهی دارند."

در آزمون زیر، این پرسش ها به شکلی مطرح شده است که می توانید با آن میزان آگاهی یا ناآگاهی خود را از مسائل جهان بسنجید:

در این پرسشنامه 9 عدد سوال از شما پرسیده می شود که این پرسشها مربوط به اطلاعات شما از جهانمان می باشد.

در صورتی که به 1 یا 2 سوال جواب درست دادید اطلاعات شما کمتر از اطلاعات شامپانزه ها ست.

در صورتی که از 3 تا 5 سوال را درست جواب بدهید در سطح متوسط یا برابر با شامپانزه ها هستین.

در صورتی که از 6 تا 9 سوال را درست جواب بدین اطلاعاتتون بیشتر از شامپانزه ها و در سطع عالی است.

توضیحات بیشتر / دانلود

دانشمندان معتقدند تجربیات ترسناک یا ناگوار زندگی بر دی‌ان‌ای تاثیر می‌گذارند و این تاثیر می‌تواند به نسل‌های بعدی منتقل شود.

در تحقیق متفاوتی که در دانشکده پزشکی اِموری در ویرجینیای آمریکا انجام گرفته و در نشریه نیچر منتشر شده، محققان بوی شکوفه گیلاس را با یک شوک الکتریکی خفیف همراه کردند و موش‌های آزمایشگاهی را در معرض این تجربه توامان قرار دادند.

پس از مدتی، موش‌ها هر وقت بوی شکوفه گیلاس را استشمام می‌کردند علائم ترس از خود نشان می‌دادند.

اما فرزندان و نوه‌های این موش‌ها که از بدو تولد از پدر یا مادر جدا شده بودند نیز، با استشمام بوی شکوفه گیلاس دچار همین ترس می‌شدند بدون آنکه تجربه پدر ومادرهای خود را داشته باشند.

پروفسور کری رِسلر استاد روانپزشکی دانشکده پزشکی اموری می‌گوید:

توضیحات بیشتر / دانلود

 

در یک تحقیق،گروهی از موش ها را در قفسی به رنگ آبی قرار داده و ضمن دادن آب و غذا برای این موش ها فیلمی هم نمایش دادند،پس از آن آنها را در قفسی به رنگ زرد قرار داده و فقط به آنها آب و غذا دادند،سپس آنها را در قفسی سبز رنگ قرار دادند که مشخصه های آن آب و غذا و تنبیه بود،اینگونه که هر از گاهی برق خفیف اما سوزاننده ای کف پاهای موش ها را داغ میکرد و باعث رنجششان میشد.

پس از مدتی آزمایشگران موشها را در یک ردیف قرار داده و به آنها اجازه انتخاب قفس ها داده شد،همه موش ها وارد قفس آبی شدند.در مرحله بعد قفس آبی را حذف کردند و موش ها میتوانستند از بین قفس زرد و سبز یکی را انتخاب کنند،نکته جالب این بود که موش ها قفس سبز را انتخاب کردند،چرا که قفس سبز چیزی را داشت که قفس زرد از آن بی بهره بود،و آن ... بود!

 

 


برای تهیه پرسشنامه باید به نکته زیر توجه کنید:

تا آنجا که می توانید از پرسشنامه های استاندارد استفاده کنید. استفاده از پرسشنامه های غیر استاندارد و خود ساخته در رشته ها ی مدیریت و علوم اجتماعی مرسوم است ولی در رشته روانشناسی پرسشنامه باید حتما استاندارد باشد. منظور از پرسشنامه استاندارد پرسشنامه ای است که طبق اصول روش تحقیق ساخته شده و ویژگی های روانسنجی آن در داخل و خارج ایران موجود باشد. به هر حال ساختن پرسشنامه اخرین گزینه ای باشد که به آن فکر می کنید. برای آشنایی با نحوه ساخت پرسشنامه کلیک کنید.

حال برای یافتن پرسشنامه مورد نظر خود چکار کنیم؟

1-      استفاده از موسساتی که در زمینه انتشارات آزمون ها فعالیت می کنند: شرکت هایی مثل آزمونیار، سینا تجهیز و غیره لیست بلند بالایی از پرسشنامه های مختلف را دارند که می توانید با آنها تماس گرفته و پرسشنامه را از آنها بخواهید.

2-      استفاده از دانشگاه ها و مراکز آموزشی:

توضیحات بیشتر / دانلود